Met de dag

14. apr, 2017

De afgelopen dagen ben ik druk bezig geweest met een nieuwe website. Ik ben deze website gestart om meer begrip te krijgen voor bijnieruitputting, maar ik heb de afgelopen maanden gemerkt dat mijn hele proces veel meer beslaat dan alleen de bijnieruitputting. Het heeft ook te maken met transformeren, leren over voedingssupplementen, over yoga, over psychologische ondersteuning, over het verwerken van traumatische gebeurtenissen, over de verandering die je doormaakt als je rock bottom raakt en weer opkrabbelt. De nieuwe website is dan ook uitgebreider en ik leer elke dag bij, dus er zal ook steeds meer informatie bij komen.

Het proces waar ik in zit gaat over mijn hele zijn en dat alles met elkaar verbonden is.  
De website heet: www.human-wholeness.nl

Ik ga ook op deze website mijn blog bijhouden. Ik zie jullie graag terug op human-wholeness. 

5. apr, 2017

Gisteren bij de yogales vertelde de instructrice dat we tegenwoordig zo ontzettend goed voor de accu van onze telefoon zorgen. Veel mensen raken totaal in paniek als de accu leeg en er geen stopcontact in de buurt is om "ons leven" nieuw leven in te blazen.

Terwijl wij met zijn allen er zo slecht in zijn om goed voor onze eigen accu te zorgen. De accu die er voor zorgt dat je ademt, beweegt en denkt. Die accu vergeten we in het stopcontact te doen, omdat we niet beseffen dat deze accu het ook nodig heeft om op te laden. De energie in je lichaam is niet oneindig, je kan niet ongestraft door blijven rennen, springen, vliegen, duiken, vallen en weer doorgaan. Je hebt in je leven rustmomenten nodig om echt uit te rusten, te ademen en te voelen. 

 

4. apr, 2017

Door alle dingen de zo goed gaan, vergeet ik af en toe nog wel eens dat ik nog steeds herstellende ben van een bijnieruitputting en dat ik nog steeds heel gevoelig ben voor negatieve energie en minder stressbestendig ben en dat mijn lichamelijke klachten nog niet weg zijn. 

De afgelopen week weer last van mondbranden, mijn maag en darmen en dat vind ik niet leuk. Dan besef je weer even, oh ja ik heb een bijnieruitputting en vaak loopt het pad niet zoals je zou willen. Vanuit mijn yoga probeer ik hier met mildheid en vertrouwen naar te kijken. Dit te accepteren voor nu en het te nemen zoals het komt en dat ik niet op alles invloed heb. 

2. apr, 2017

Ik ben me op dit moment aan het verdiepen in de betekenis van introvert zijn. Ik weet al heel lang dat ik introvert ben, maar wat betekent het nou eigenlijk echt. Waar moet ik op letten om mijn accu opgeladen te houden en wat is voor mij een goede manier om mij staande te houden in een wereld waarin er veel meer extraverte dan introverte mensen zijn. Van alle mensen zijn er maar 25% introvert, dus dat betekent dat bijna alles in deze maatschappij gericht is op extraverte bezigheden. 

Door dit boek te lezen is mij een hoop duidelijk geworden over de werking van de hersenen van een introvert en een extravert persoon, dat er vaak onbegrip is tussen extraverte en introverte mensen. 

Heel veel dingen wist ik al, maar het is voor mij nu wel meer duidelijk waarom ik meer tijd nodig heb om na te denken over iets, ik het lastig vind om in een vergadering gelijk met een mening te komen, ik tijd nodig heb om alleen te zijn en ik niet van grote menigte houd. Ik kom ook langzaam tot het besef dat je het niet erg is om introvert te zijn, want introverte mensen zijn nodig om een balans te houden in deze maatschappij. Introvert zijn is een goede eigenschap en als je weet hoe je ermee mee om moet gaan, jezelf daarin niet veroordeeld en je niet gaat proberen om een extravert iemand te zijn komt het echt wel goed. Leer je grenzen kennen, weet wat goed voor je is en waardeer je zelf om je deze eigenschappen. 

1. apr, 2017

Gisteren had ik weer een hele fijne yogales en daar hoorde ik iets waar ik al jaren mee worstel en wat ik nu begin te begrijpen. Probeer jezelf in alles wat je doet te ontmoeten in plaats van tegen te komen. Jezelf tegenkomen klinkt zo negatief en het voelt alsof je vecht met jezelf. Het is ondertussen voor mij wel duidelijk dat vechten met jezelf, tegen jezelf je niet verder brengt. Het kost mij alleen maar ontzettend veel energie en ik bereik er niets mee. 

Ik vind het een mooie gedachten om jezelf te ontmoeten, dat klinkt heel positief en het impliceert dat je jezelf accepteert en lief voor jezelf bent. Jezelf ontmoeten met al je lichte en donkere kanten is een verademing. Je veroordeelt jezelf niet, er zijn vaak al genoeg anderen die dat wel doen. 

Ik ben het ontmoeten aan het leren en dat gaat met vallen en opstaan, maar ik weet dat het mij meer gaat brengen dan iedere keer mezelf tegen komen.